Jedriličarski klub Samobor 

STRANICE

 

POVEZNICE
 


05.05.2009.
Prijateljsko druženje Starog Grada i Samobora  

(Samoborski kup, 01.05.2009 – 03.05.2009)


Unatoč tome što sam i ranije rekreativno jedrio, po prvi put sam sudjelovao u regati. Osjećaj je bio izniman. Mogao bih ga usporediti sa doživljajem napete scene nekog dobrog trilera, samo što ovakva napetost traje čitavo vrijeme. Visokoadrenalinsko iskustvo prepuno detalja, igra u kojoj i najmanja odluka kao što je potezanje užeta čini razliku. Savršeni omjer matematike, timskog duha i drame, a sve zajedno uronjeno je u taj nevjerojatno jednostavan, prekrasan okoliš vjetra, valova i mora, stvarajući sinesteziju koja kao da otvara vrata prema nečemu drevnom, arhetipskom u svakome od nas.

No pored jedrenja, vjetra i valova, prošli vikend zablistala je i druga strana novčića, a to je dobri duh gradova. Druženje na individualnoj razini dvaju gradića u kojima se čini da je taman toliko ljudi da svaki čovijek na rivi, iza šanka ili roštilja čini veliku razliku. Masa kao da ne postoji. Održana regata je savršeni primjer kako dobre namjere, stavljene u plodan kontekst, mogu zablistati u punom sjaju.

Spoj dviju kultura, ostvaren kroz istančani zvuk klapa u njihovom izvornom ambijentu te samoborske popevke na rivi; vesela rumena lica, gemišti i tople pregače sa natpisom „Ja volim Samobor“ stvorile su uistinu jedinstveni element, koji se u navali raznih instant događaja i vijesti, ističe svojim sjajem. Takve bisere valja očuvati u sjećanjima i tradiciji, ponavljati ih iznova i iznova želimo li da svijet bude još lijepši i posebniji.

 

Dario Nikolić


04.05.2009.
Dodirnuta prijateljstvom Starog Grada i Samobora  


Kada je prijatelj čuo da idem jedriti sa Samoborcima, čudio se: “A gdje to Samoborci jedre?” A ja jedva dočekala da ponosno odgovorim da regata kreće iz Trogira a završava u lijepom Starom Gradu na Hvaru! Koji prekrasni plan za prvomajski vikend!

Najvažnije što sam doživjela na prvom Samoborskom kupu nije nešto što su me naučili na moru. Samoborke i Samoborci su na svojem prvom kupu pokazali puno više od vještine jedrenja. Pokazali su koliko su složni u svemu što rade, zahvalni za sve radosti, hedonisti u životu i ovisnici o moru.


Konačno su Samoborci ostvarili svoj naum: da se istovremeno na jednom mjestu nađu zaljubljenici u jedrenje na šest jedrilica s dva zadatka: kako da sa svojim životnim stilom “zaraze” svoje sugrađane koji su sponzorirali ovaj morski doživljaj i svojom prisutnošću dali poseban čar ovom putovanju, te da feštaju sa svojim gradom prijateljem, Starim Gradom na Hvaru.

Taj razigrani duh me zaveo u bezbroj trenutaka: kada je predsjednik JKS-a, neodoljivom lakoćom rješavao probleme gladi na našoj jedrilici; kada su sponzori otvorili svoje srce da isprobaju novo iskustvo, kada je naš skiper spomenuo da će nas rode ponijeti u odlučujućoj etapi…Duh Samobora pokazao mi je koliko je pun života kada je cijelo popodne pripremao kotlovinu za Stari Grad i koliko se brine za svoje prijatelje kada im je kuhao jela i kolače za put: duh Samobora je i svaki onaj koji se skrivao iza svojeg fotografskog aparata ili kamere da se možemo uvijek prisjetiti koliko nam je bilo lijepo. Duh Samobora leži u osmijehu i zadovoljstvu koje je bilo opipljivo cijelo vrijeme putovanja.

Tako sam konačno spoznala što znači ova regata: Dati sve najbolje od sebe, nesebično, svojim glasom, prisutnošću, osmijehom, vještinom kuhanja, pjevanja i uživanja.

Hvala Jedriličarskom klubu Samobor i Starom Gradu na ispunjenom srcu!

Jasminka Bratulić

ps. Hvala posadi Ildaksa na vinu od visnje


04.05.2009.
Samoborski Glasnik - Izvještaj s Samobor Cupa 2009  

Prijatelji novinari iz Samoborskog Glasnika, koji su bili i sudionici regate su napisali lijep izvještaj.04.05.2009.
Službeni rezultati 1. Samobor Cupa 2009  

 

 

 

Rezultati ukupno

1.5. – 3.5.2009.


u opširnije:

 
03.05.2009.
1. Samobor Cup 2009 - Drugi plov  


U nedjelju je došlo vrijeme da se otplovi drugi plov regate od Starog Grada do Mrduje.

Poredak u drugom plovu:

1. Alen Šculac

2. Aleksandar Kustić

3. Tomislav Šakić

4. Krsto Berić

5. Igor Ostojić

6. Nenad Vrhovčak

slike
03.05.2009.
Samoborska večer u Starom Gradu  


Nakon prekrasne starogradske večeri, na redu su došli Samoborci da pokušaju nadmašiti svoje domaćine u gostoljubivosti i kontinentalnim specijalitetima.

Fešta je nastavljena gradskim trgom uz pjesme klapa, pa potom u konobi gdje se pjevalo do kasnih noćnih sati.

slike

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >> >

2015 • By: Miljenko Mogulić     e-mail: miljenko.mogulicgmail.com