I ove smo godine jedva dočekali vikend 10.-12.4. i novo izdanje tradicionalne Gladuše u organizaciji JK Guc. Prošle smo godine bili prvi puta i totalno se oduševili. Regata se događa u Salima na Dugom otoku. Tko je bio barem jednom u tom slikovitom mjestu sigurno zna o čemu govorim.

U Salima je sve drugačije, od muzike tu živi samo rock,  pa je i najbolji dio regate uvijek rock koncert nekih samozatajnih bendova koji očito  sviraju samo iz vlastitog gušta. Najbolja knjižnica u Hrvatskoj također se nalazi u Salima ( najoriginalnija ). Sve je pomalo otkačeno i drugačije. Sama regata dosta je popularna među jedrličarima pa se uvijek prijavi 60-tak brodova.

U subotu se izašlo na regatno polje i uz skoro idealne uvjete, puno sunca i nešto manje vjetra jedrilo nekih 20-tak milja. Konkurencija je u našoj klasi bila malobrojna, samo tri broda. To nas nije omelo da ne uživamo u žestokom okršaju sa našim (hvala bogu) čestim ljutim protivnikom Barek expressom. Ovaj puta smo izgubili i ukupno završili drugi u klasi i 23.  ukupno. Nema veze, Zadarska regata je za mjesec dana i već se brusimo za revanš. Pobjednik “Gladuše” je jedrilica “X-cite” sa Lukom Šangulinom za kormilom. Poslije regate, proglašenje najboljih (otkačeno kao i nagrade ), a onda do dugo u noć koncert u starom Saljanskom kinu koje neodoljivo podsjeća na  samoborski SOK. Ponovilo se.

Tuga Kustić

U naša jedra pušu i na tome im hvala:

Scroll to Top